Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Кримінальну справу стосовно службових осіб «Полтавабудінвесту» повернуто на новий розгляд

21 листопада 2018, 14:27

Полтавський апеляційний суд скасував ухвалу Октябрського районного суду м. Полтави від 19 лютого 2018 року про закриття кримінального провадження та звільнення від кримінальної відповідальності службових осіб «Інвестиційної компанії «Полтавабудінвест» та ухвалив повернути справу на новий розгляд.

Відповідно до обвинувального акту даним громадянам ставилось у провину вчинення злочину, передбаченого частиною другою статті 367 Кримінального кодексу України, а саме службової недбалості, тобто, невиконання та не належне виконання службовими особами своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом правам та інтересам окремих громадян. 

В період з липня 2007 року по липень 2008 року управитель ФФБ №5 ТОВ «ІК «Полтавабудінвест» уклав з фізичними особами договори на участь у Фонді фінансування, після чого отримав від них грошові кошти для фінансування будівництва житлового будинку за адресою м. Полтава, б-р. Боровиковського, 11 та подальшого отримання ними у власність квартир.

Однак, грошові кошти довірителів були використані на цілі, що не пов’язані з будівництвом жилого будинку за адресою м. Полтава, б-р.  Боровиковського, 11 та своєчасно не були повернуті, через що будівництво вказаного об’єкту припинилось.

Внаслідок невиконання та неналежного здійснення управителем своїх службових обов’язків, вищевказаним довірителям були спричинені матеріальні збитки на суму більше 8 мільйонів гривень.

 

 

За повідомленням прес-служби суду