Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом повернуто нежитлові приміщення вартістю понад 1 мільйон гривен до комунальної власності

21 листопада 2018, 12:22

Перший заступник прокурора Дніпропетровської області звернувся до господарського суду Дніпропетровської області з позовом до Громадської організації  про зобов'язання повернути приміщення, що належить на праві комунальної власності Дніпропетровській обласній раді та перебуває в оперативному управлінні Комунального підприємства "Дніпропетровська філармонія ім. Л.Б. Когана" Дніпропетровської обласної ради ".

Рішенням господарського суду Дніпропетровської області позовні вимоги першого заступника прокурора Дніпропетровської області задоволено в повному обсязі.

Заперечуючи проти рішення суду, Громадська організація  звернулася з апеляційною скаргою до Центрального апеляційного господарського суду.

Центральним апеляційним господарським судом було встановлено, що між Комунальним підприємством "Дніпропетровська філармонія імені Л.Б. Когана" Дніпропетровської обласної ради" та Громадською організацією укладено договір короткострокової оренди нежитлового приміщення, відповідно до предмету якого орендодавець зобов`язався надати у короткострокову оренду орендарю приміщення загальною площею 398,3 кв.м., балансовою вартістю 1 284 900,00 грн. Комунальне підприємство "Дніпропетровська філармонія імені Л.Б. Когана" ДОР" звернулося до Громадської організації з повідомленням про закінчення терміну дії договору оренди та звільнення приміщення, але відповідач приміщення не звільнив, що і стало підставою звернення прокурора в інтересах держави в особі Дніпропетровської обласної ради та КП "Дніпропетровська філармонія імені Л.Б. Когана" ДОР" з відповідним позовом до господарського суду.

Колегія суддів дійшла висновку, що позивач завчасно повідомив відповідача про припинення договору оренди, договір оренди припинив свою дію, а відповідачем не виконані дії з повернення об`єкту оренди, що і стало підставою для залишення апеляційної скарги без задоволення, а  рішення суду першої інстанції без змін.

З постановою Центрального апеляційного господарського суду можна ознайомитись за посиланням.

 

За повідомленням прес-служби суду