Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розгляд справи за фактом побиття журналістів відкладено на 10 грудня 2018 року  

21 листопада 2018, 12:09

3 липня 2018 року до Бориспільського міськрайонного суду Київської області надійшов обвинувальний акт стосовно Ш. щодо вчинення ним кримінальних правопорушень передбачених частиною першою статті 126 та частиною першою статті 171(вчинення насильницьких дій, які завдали фізичного болю і не спричинили тілесних ушкоджень та в умисному перешкоджанні здійсненню журналістом законної професійної діяльності, тобто у вчиненні кримінальних правопорушень (злочинів))Кримінального кодексу України.

12 липня 2018 року вказаний обвинувальний акт затверджений старшим прокурором групи прокурорів у кримінальному провадженні прокурор Бориспільської місцевої прокуратури радник юстиції Височином О.О.

Вказане кримінальне провадження перебуває в провадженні головуючого судді Бондаренка І.А.

Ухвалою від 16 липня 2018 року призначено підготовче судове засідання.

20 липня 2018 року кримінальне провадження призначено до судового розгляду. При цьому клопотання сторони захисту про повернення обвинувального акту (вимогам ст. 291 КПК України) залишено без задоволення.

Станом на сьогодні здійснюється судовий розгляд -  встановлено порядок дослідження доказів.

В той же час 19 листопада 2018 року в судовому засіданні допитано потерпілих.

В ході судового розгляду вирішено клопотання про здійснення відеозйомки судового засідання з забороною безпосередньо знімати обвинуваченого та його захисника, зважаючи на заперечення з цього приводу останніх.

 У зв’язку з викликом свідків та повторним застосуванням приводу оголошено перерву до 10 грудня 2018 року на 10:30.

До набрання вироком законної сили особа вважається невинуватою у скоєнні злочину.

Оскільки розгляд даного кримінального провадження становить значний суспільний інтерес, просимо представників засобів масової інформації завчасно повідомляти прес-службу суду про бажання взяти участь у судовому засіданні за тел. (04595) 6-76-41, контактні особи – Поліщук Катерина та Онішко Ірина.

Звертаємо увагу, що присутність представників засобів масової інформації під час розгляду справи можлива без попередньої акредитації.

У випадку проведення в залі судових засідань фото- і кінозйомки, теле-, відео-, звукозапису із застосуванням стаціонарної апаратури, а також транслювання судового засідання по радіо/телебаченню, пропонуємо заздалегідь подати клопотання.

 

За повідомленням прес-служби суду