Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Найвищим щаблем майстерності судді є вдячність сторін  

15 листопада 2018, 10:04

14 - 15 листопада 2018 року Національна школа суддів України проводить тренінг для тренерів курсу “Соціономічна компетентність судді”. 

Відкриваючи захід, ректор Микола Оніщук звернув увагу на важливість підготовки сертифікованих тренерів з цієї теми, оскільки даний курс є затребуваний як суддівським корпусом, так і  кандидатами на посаду судді.

Директор курсу Ганна Савченко відмітила, що навчальний продукт, націлений на розвиток соціономічної компетентності суддів  буде адаптовано також під потреби дистанційного навчання.

Тренери курсу мають отримати і передати далі у професійному середовищі загальні знання щодо соціально-психологічних законів сприйняття, інтерпретації причин і мотивів поведінки людини та закономірностей міжособистісної взаємодії , що можуть впливати на процес судового засідання та його учасників.

Під час проходження курсу його слухачі розвинуть: 

  • професійно-психологічну орієнтованість у питаннях відповідальності судді, його внутрішнього переконання, культури гідності та гуманістичної спрямованості; 
  • вміння та навички професійної взаємодії, безоціночного сприйняття різноманітного життєвого досвіду, неупередженого ставлення до людей різного соціального статусу, різних систем цінностей та інтересів;
  • здатність до співпереживання та взаєморозуміння через розвиток навички до  саморефлексії: розуміння власних емоцій, потреб, мотивів тощо.

Крім того, курс допоможе глибше розібратись у питаннях психологічного впливу, його засобів, видів та стратегій протистояння впливу. 

      

За повідомленням прес-служби НШСУ