Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд арештував речові докази у справі про пошкодження майна сумських перевізників

14 листопада 2018, 18:15

Колегія суддів Апеляційного суду Сумської області скасувала рішення суду першої інстанції, яким частково було задоволено клопотання слідчого про арешт майна, вилученого в рамках кримінального провадження про перешкоджання господарській діяльності та псування транспортних засобів перевізників служб «Еліт-Експрес», «СанАвто» та «Сервіс-люкс».

Таке рішення апеляційний суд прийняв, розглядаючи апеляційну скаргу прокурора на ухвалу слідчого судді Ковпаківського районного суду м. Суми. Орган обвинувачення оскаржував рішення місцевого суду, оскільки не погодився із частковим накладання арешту на майно, яке було вилучено у співвласника київського автопідприємства «АТП «Стріла» під час подій 3 жовтня цього року. Згідно рішення слідчого судді арешт наклали на балаклави, газові балончики, димові та шумові шашки, набір піротехніки, шоломи, рації, проте на бронежилети та сам автомобіль «Mercedes-Benz», в якому перебували вилучені речі, суд свою згоду не дав. Прокуратура подала апеляційну скаргу, просила скасувати ухвалу Ковпаківського районного суду м. Суми та накласти арешт на весь перелік майна, зазначене в клопотанні.

В судовому засіданні проти задоволення апеляційної скарги заперечувала представниця власника майна. Вона зазначала, що майно, зокрема автомобіль «Mercedes-Benz», не належить співвласнику київського автопідприємства «АТП «Стріла», а лише перебувало у його користуванні. Крім того, київському перевізнику не повідомлено про підозру, він не перебуває у статусі підозрюваного, а отже суд немає підстав для задоволення апеляційної скарги.

Розглянувши матеріали справи, колегія суддів кримінальної палати апеляційного суду задовольнила апеляційну скаргу прокурора та арештувала весь перелік речей, тимчасово вилучених в рамках кримінального провадження.

Довідково: 03 жовтня2018 близько 02 год. 47 хв. поблизу універмагу «Київ» група осіб, із застосуванням предметів, схожих на ножі, з хуліганських спонукань пошкодили мікроавтобуси «Мерседес». Цього ж дня близько 02:50 год. по вул. Набережна р. Стрілки 1-А та вул. Кооперативна, 1 у м. Суми невідомі особи скоїли протидію законній господарській діяльності, поєднану з пошкодженням майна, у відношенні перевізників служби «Еліт-Експрес», «СанАвто» та «Сервіс-люкс».

 

За повідомленням прес-служби суду