Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

6 років позбавлення волі за таємне викрадення чужого майна  

14 листопада 2018, 15:44

Баштанський районний суд Миколаївської області  ухвалив вирок гр.Р., 1990 року народження, якого обвинувачували у вчиненні злочину передбаченого частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (таємне викрадення чужого майна, вчинене повторно, поєднане з проникненням у житло). 

Так, згідно з вироком суду, 9 квітня 2018 року близько 08:20 обвинувачений Р., перебував по одній з вулиць міста Баштанка неподалік чужого житлового будинку.  В цей час у нього виник злочинний умисел на таємне викрадення чужого майна. Реалізуючи свій злочинний умисел, направлений на незаконне заволодіння чужим майном, переконавшись, що за його діями ніхто не спостерігає, шляхом вільного доступу потрапив на територію домоволодіння. В подальшому, перебуваючи на території чужого домоволодіння, обвинувачений направився до вхідних дверей будинку та застосувавши фізичну силу, плечем штовхнув двері, таким чином зірвавши металеву скобу та проник до будинку. Таємно викрав майно потерпілого Ф., чим спричинив матеріальний збиток.  Після чого з місця скоєння кримінального правопорушення  зник, розпорядившись викраденим майном на власний розсуд.

Обвинувачений в судовому засіданні визнав себе винним повністю, щиро розкаявся і дав пояснення.

Суд визнав обвинуваченого винним і призначив покарання у вигляді  шести років позбавлення волі та з метою виконання вироку обрав гр.Р. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до набранням вироку законної сили, взявши під варту в залі суду.

Вирок суду  набрав законної сили 13 листопада 2018 року.

 

   За повідомленням прес-служби суду