Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Касаційний адміністративний суд і Київський регіональний центр Національної академії правових наук України підписали договір про співпрацю  

14 листопада 2018, 15:20

Голова Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Михайло Смокович та віце-президент Національної академії правових наук України – керівник Київського регіонального центру Національної академії правових наук України Наталія Кузнєцова підписали Договір про співпрацю між Касаційним адміністративним судом і Київським регіональним центром Національної академії правових наук України.

Підписання відбулося сьогодні, 14 листопада 2018 року, у присутності секретарів палат Касаційного адміністративного суду Раїси Ханової, Надії Данилевич, судді-спікера Володимира Бевзенка, заступника керівника апарату Верховного Суду – керівника секретаріату КАС ВС Наталії Богданюк, заступника головного вченого секретаря НАПрН України Андрія Яковлєва та професора кафедри цивільного права Навчально-наукового юридичного інституту ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені В. Стефаника» Анатолія Коструби.

Голова КАС ВС Михайло Смокович зазначив, що без глибоких теоретичних і наукових знань у галузі права важко здійснювати правосуддя. Оскільки Україна обрала європейський шлях розвитку, у багатьох сферах життя змінюються відносини, їх правове регулювання динамічно розвивається. У разі виникнення конфліктів судам непросто їх розв’язати без допомоги науковців, які вивчають досвід інших країн у певних галузях публічного права та правового регулювання  публічних відносин.

Михайло Смокович нагадав, що зміни у процесуальному законодавстві  передбачають появу нового учасника – експерта в галузі права, а це свідчить про розвиток і створення нової юридичної спеціальності.

Голова КАС ВС подякував науковцям за допомогу у виконанні тих завдань, які поклало на суддів українське суспільство.

Керівник Київського регіонального центру НАПрН України Наталія Кузнєцова повідомила, що між НАПрН України та Верховним Судом підписано угоду про співпрацю 2 липня 2018 року. У рамках домовленостей Київський регіональний центр НАПрН України має підписати договори з усіма касаційними судами у складі Верховного Суду для більш чіткого визначення напрямів співпраці.

Наталія Кузнєцова розповіла, що в Київському регіональному центрі НАПрН України створено підрозділи, які розглядають правові проблеми, зокрема з дослідження проблем правосуддя у формуванні єдиної судової практики в адміністративному судочинстві. Вона висловила сподівання, що узагальнені дослідження у цій сфері стануть корисними суддям адміністративних судів для вирішення конкретних справ. Наталія Кузнєцова запропонувала суддям звертатися із запитами до Академії щодо питань, у яких їм цікава наукова думка.

За повідомленням прес-служби суду