Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вінницький міський суд провів екскурсію для студентів-правників  

14 листопада 2018, 10:30

Вінницький міський суд Вінницької області знову зустрічає прогресивну молодь, яка має бажання розвиватись та здобувати знання. Так, 13 листопада 2018 року до будівлі суду завітали студенти 3 курсу спеціальності «Право» Вінницького торговельно-економічного інститу Київського національного торговельно-економічного університету.

Пізнавальну екскурсію проводила заступник керівника апарату Руслана Федорова. На початку зустрічі Руслана Вікторівна розповіла майбутнім фахівцям особливості правничої професії та які обов’язки покладено на кожного учасника судового засідання. В свою чергу, студенти детальніше дізнались про суд присяжних, а також про професію помічника судді та завдання, які виконує секретар судового засідання.

«Секретар судового засідання – це учасник судового процесу, який наділений процесуальними правами та обов'язками. Так, він здійснює судові виклики, перевіряє наявність і з'ясовує причини відсутності  осіб, яких викликано до суду, забезпечує фіксування судового засідання технічними засобами, веде журнал судового засідання, протокол судового засідання та інше» - зазначила заступник керівника апарату суду.

Після цього, студенти-правники піднялись до одного із залів судових засідань, де молодь побачила роботу спеціальної апаратури щодо проведення позавізуального опитування свідків та потерпілих. Дану програму найчастіше застосовують під час розгляду кримінальних проваджень, наприклад у справах по викраденню людей. Оскільки особи переживають за власне життя і безпеку своєї сім`ї та відмовляються давати покази у судовій залі.

До того ж, упродовж екскурсії молодь мала можливість побачити виставку дитячих малюнків,що організовано в рамках конкурсу «Суд майбутнього в моєму місті». Виставка здивувала гостей цікавими роботами.

Далі студенти-правники мали змогу відвідати зал судових засідань голови суду Андрія Михайленка та поспілкуватись особисто з суддею. Так, Андрій Михайленко розповів майбутнім фахівцям про особливості своєї професії та поділився багатолітнім досвідом роботи. Наостанок інформативної екскурсії, Андрій Васильович відзначив, що потрібно з відповідальність ставитись до вибору професії, особливо, якщо хтось планує в майбутньому стати суддею. Оскільки суд – це серйозна установа, де вирішуються долі людей. Завершилась пізнавальна зустріч гаслом голови суду: «Не порушуй закон і не давай його порушувати іншим!»

 

 

 

 

За повідомленням прес-служби суду