Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Військовослужбовець постане перед судом за самовільне залишення військової частини

06 листопада 2018, 14:05

До Красноармійського міськрайонного суду надійшов обвинувальний акт стосовно військовослужбовця за частиною 3 статті 407 Кримінального кодексу України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що Громадянин П., будучи військовослужбовцем, призваний за мобілізацією військової частини, діючи умисно, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх діянь, всупереч інтересам військової служби, вчинив злочин, передбачений частиною 3 статті 407 Кримінального кодексу України, а саме самовільно залишив військову частину.

У вересні 2018 року, усвідомлюючи протиправність і помилковість своїх дій, добровільно та за власної ініціативи прибув до першого відділу військової прокуратури Донецького гарнізону міста Покровськ Донецької області.

Згідно частини 3 статті 407 Кримінального кодексу України самовільне залишення військової частини або місця служби, а також нез’явлення вчасно на службу без поважних причин тривалістю понад один місяць, караються позбавленням волі на строк від двох до п’яти років.

Підготовче судове засідання по справі призначено на 07.11.2018 р о 09:30 годині.

Відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

За повідомленням прес-служби суду