Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Засуджена до 8 років позбавлення волі за смерть власної дитини оскаржила вирок суду до апеляційного суду

06 листопада 2018, 10:57

    9 жовтня 2018 року винесено вирок у кримінальній справі (№ 639/7625/17) за обвинуваченням подружжя із міста Харкова у злісному невиконанні обов’язків по догляду за дитиною, що спричинило тяжкі наслідки (ст.166 Кримінального кодексу України) – смерть їх сина 2013 року народження. Відповідно до оголошеного суддею Жовтневого районного суду м.Харкова Н.Васильєвою вироку, обох батьків визнано винними у скоєнні умисного тяжкого тілесного ушкодження, що має характер особливого мучення, вчинене групою осіб, що спричинило смерть потерпілого (частина 2 ст.121 Кримінального кодексу України).

Батька померлої дитини засуджено до 10 років позбавлення волі. До набрання вироком законної сили йому залишено раніше обраний запобіжний захід – тримання під вартою.

Матері померлої дитини призначено остаточне покарання у вигляді 8 років позбавлення волі. До набрання вироком законної сили жінці обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Її взято під варту в залі суду одразу після оголошення вироку.

1 листопада 2018 року засуджена подала на вирок суду апеляційну скаргу. Оскільки строк на апеляційне оскарження триває до 8 листопада 2018 року, справу буде направлено до Харківського апеляційного суду для розгляду протягом трьох днів після закінчення зазначеного строку, повідомляє прес-служба Жовтневого районного суду м.Харкова.

 

Прес-центр судової влади України