Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Миколаївському апеляційному суді відбулося навчання із суддями місцевих судів області  

26 жовтня 2018, 16:10

    26 жовтня 2018 року в приміщенні Миколаївського апеляційного суду відбулися чергові навчання для суддів місцевих судів м. Миколаєва та Миколаївської області. Вказаний захід був присвячений новелам в цивільному та кримінальному законодавстві.

    Розпочав семінар заступник голови Миколаївського апеляційного суду Лівінський І.В., який виступив з доповіддю на тему: «Узагальнення та аналіз судової практики Верховного суду», де порушив такі новели в законодавстві як: верховенство інтересів дитини, нарахування пені по аліментам, інтереси страхувальника в договорі страхування, позовна давність по негаторному позову та інші. Також Лівінський І.В. звернув увагу суддів на обов`язковість розгляду малозначних та трудових спорів в порядку спрощеного провадження. По завершенню своєї промови суддям було запропоновано звертатися із листами-зверненнями до Миколаївського апеляційного суду для отримання допомоги у вирішенні проблемних питань.

   Продовжив семінар заступник голови Миколаївського апеляційного суду Гулий В.П., який привітав всіх присутніх суддів із гарними результатами їх оцінювання та розпочав свою доповідь із організаційних моментів роботи судді. Звернув увагу суддів на позицію Верховного Суду стосовно того, що відпустка та лікарняний не є безумовною підставою для зміни підсудності. Також надав поради щодо відправлення судових рішень до ЄДРСР та ведення журналу судового засідання. Крім того, роз`яснив випадки, в яких призначення товарознавчої експертизи є обов`язковим. Наголосив на тому, що судді при постановлені вироків повинні давати оцінку кожному доказу та ухвалювати постанови, які відповідатимуть нормам КПК.

    По завершенню, заступник голови Миколаївського апеляційного суду Гулий В.П. висловив слова вдячності суддям за їх роботу.

 

За повідомленням прес-служби суду