Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чотири роки позбавлення волі та 400 тис грн моральної шкоди сплатить мешканець Кривого Рогу за смертельний наїзд на пішохода

26 жовтня 2018, 15:09

Вироком Жовтневого районного суду м. Кривого Рогу мешканця Кривого Рогу визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту, які спричинили смерть потерпілого).

Трагічна дорожньо-транспортна пригода сталась у Кривому Розі у листопаді 2016 року. Тоді місцевий житель  під час руху проїзною частиною по вул. Електрозаводська, під’їдаючи до нерегульованого пішохідного переходу та маючи об’єктивну можливість не зменшив швидкість авто та не зупинився, аби пропустити пішохода. Лише після зіткнення з людиною через 15 метрів від місця ДТП водій загальмував. В результаті аварії пішохід отримав чисельні травми від яких помер у машині «швидкої».

У судовому засіданні обвинувачений своєї вини не визнава. Він стверджував, що пішохід сам порушив правила дорожнього руху, оскільки був одягненим у неконтрастний одяг без світло відбиваючих елементів. Також, за словами водія, чоловік сам вдарив автівку ногою по фарі, від чого його й відкинуло на автомобіль. Проте вина водія у вчиненні кримінального правопорушення доведена органами досудового слідства.

Суд призначив водієві покарання у виді 4-х років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 3 роки. Він також має сплатити 400 тис грн. моральної шкоди матері загиблого.  

 

За повідомленням прес-служби суду