Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Делегація судових органів Латвії відвідала Касаційний господарський суд у складі Верховного Суду  

26 жовтня 2018, 14:32

25 жовтня 2018 року делегація Верховного суду Латвії та Державної судової адміністрації Латвії в рамках візиту до Верховного Суду з метою обміну досвідом і запозичення кращих практик судового менеджменту та комунікацій відвідала КГС ВС.

До складу латвійської делегації увійшли начальник відділу комунікацій Расма Звейніце, старший співробітник відділу забезпечення функціонування судової інформаційної системи Яна Земберга, директор департаменту щодо діяльності судів та земельних реєстрів (земельних книг) Андрета Скрастін, проектний менеджер з питань з розвитку судової інформаційної системи Яніс Руска, старший співробітник відділу кадрової та правової роботи Інгріда Рожена і менеджер з управління ризиками Майя Орупа.

Візит європейських колег супроводжувала начальник відділу міжнародно-правової взаємодії ВС Ліна Губар.

Під час зустрічі заступник керівника апарату ВС – керівник секретаріату КГС ВС Наталія Пляс та начальник відділу забезпечення роботи Голови та заступника Голови КГС ВС Тетяна Воляновська розповіли гостям про структуру КГС ВС, спеціалізацію і склад його судових палат, механізм автоматичного розподілу судових справ між суддями та організацію роботи секретаріату КГС ВС.

Начальник відділу інформатизації та захисту інформації Андрій Какаулін відповів на актуальні питання щодо впровадження сучасних інформаційних технологій, електронного документообігу та судових інформаційних систем у роботі КГС ВС. Спеціаліст відділу забезпечення функціонування автоматизованої системи та електронного суду КГС ВС Світлана Пімашина наочно продемонструвала членам делегації функціонування автоматизованої системи документообігу суду.

Реалізацію комунікаційної політики, специфіку та алгоритм роботи КГС ВС зі ЗМІ та громадськістю гості обговорили з представником відділу роботи зі ЗМІ Людмилою Олійник. Зокрема, наголошувалося на позитивному досвіді використання КГС ВС соціальної мережі Facebook, Telegram-каналу та каналу YouTube як важливих та ефективних сучасних методів судових комунікацій. Адже вони дають змогу оперативно й доступно доносити інформацію до найширших верств населення, що сприяє відкритості та прозорості діяльності КГС ВС.

Також латвійські колеги відвідали Музей історії господарських судів України.

На завершення зустрічі сторони висловили сподівання на подальшу плідну співпрацю та обмін досвідом.

За повідомленням прес-служби суду