Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В апеляційному суді Одеської області надали методичу допомогу у застосуванні цивільного законодавства суддям першої інстанції

26 жовтня 2018, 12:35

Методична допомога у застосуванні цивільного законодавства суддям місцевих судів м. Одеси та Одеської області є комплексом заходів, що вживаються апеляційним судом Одеської області у межах своєї компетенції, визначеної законом, з метою забезпечення якості здійснення правосуддя, оскільки діючі щоквартально заняття є однією з форм підвищення кваліфікації суддів.

 В ході проведення заняття, заступник голови апеляційного суду Андрій Дрішлюк, обговорюючи спірні питання, що виникають з договорів страхування, надав слухачам роз’яснення щодо найбільш типових помилок, які допускають місцеві суди під час розгляду цієї категорії справ; пояснив шляхи їх уникнення.

 Судді розглянули важливі питання з висвітлення проблемних питань, пов’язаних з практикою розгляду судових справ про визнання угод недійсними.

 

                    

Крім цього, Андрій Дрішлюк зосередив увагу слухачів на судовій практиці з захисту права власності, видах позовів та надзвичайно корисною була тема  щодо кредитних правовідносин.

В ході заняття судді обмінялися досвідом роботи, обговорили приклади з власної практики та отримали фахові рекомендації, спрямовані на усунення помилок в застосуванні  цивільного законодавства.

 

 

За повідомленням прес-служби суду