Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП звернеться до Генпрокуратури щодо надання інформації про розкриття та розслідування кримінального провадження за ознаками можливого втручання в діяльність судді Васильченко О.Г.  

26 жовтня 2018, 11:49

До Вищої ради правосуддя 16 липня 2018 року надійшло повідомлення судді Жовтневого районного суду міста Маріуполя Донецької області Васильченко Олени Георгіївни про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя.

Доповідач – член Вищої ради правосуддя Лариса Швецова (на фото) зазначила, що, за повідомленням судді, у її провадженні перебуває справа № 263/10889/16-ц за позовом публічного акціонерного товариства «Комерційний банк «ПриватБанк» до Мусієнко Валентини Михайлівни про стягнення заборгованості.

4 липня 2018 року в приміщенні Жовтневого районного суду міста Маріуполя, коли суддя йшла до залу судових засідань, донька відповідача підійшла до неї впритул та штовхнула в плече, водночас висловлюючись на її адресу.

З огляду на вказані обставини суддя Васильченко О.Г. звернулась із заявою до правоохоронних органів.

На запит члена Вищої ради правосуддя Швецової Л.А. тимчасово виконуючий обов’язки начальника слідчого управління Головного управління Національної поліції в Донецькій області Кащук М.В. повідомив, що 4 липня 2018 року слідчим відділом Центрального відділу поліції Головного управління Національної поліції в Донецькій області за заявою Васильченко О.Г. розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 376 КК України, за фактом втручання в діяльність судді.

27 серпня 2018 року перший заступник прокурора Донецької області О.Лівочка повідомив ВРП листом, що за результатами розгляду повідомлення судді Васильченко О.Г. слідчим відділом Центрального відділу поліції Головного управління Національної поліції в Донецькій області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 376 КК України, нагляд за додержанням законів під час проведення якого у формі процесуального керівництва здійснюється Маріупольською місцевою прокуратурою № 1.

Зважаючи на наведене, Вища рада правосуддя ухвалила звернутись до Генеральної прокуратури України щодо надання інформації про розкриття та розслідування злочину у вказаному кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 376 КК України, за повідомленням судді Жовтневого районного суду міста Маріуполя Донецької області Васильченко Олени Георгіївни.

Переглянути фотоальбом

 

Прес-центр судової влади України