Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щотижневий дайджест Першого апеляційного адміністративного суду /22-26 жовтня 2018 року/  

26 жовтня 2018, 10:49

Протягом тижня (22-26 жовтня 2018 року) на розгляд до суду надійшло 380 адміністративних справ 174 документи, які стосувалися розгляду адміністративних справ та роботи суду в цілому. На адресу сторін було направлено 928 вихідних листів. Після апеляційного перегляду до судів першої інстанції повернуто 18 адміністративних справ.

За поточний тиждень суддями Першого апеляційного адміністративного суду розглянуто 64 справи, які здебільшого стосувалась податкових та соціальних спорів, зокрема перерахунку пенсії та призначення пенсії за віком. Мають місце також справи адміністративних правопорушень.

Так, розглянувши апеляційну скаргу відповідача у адміністративній справі за позовом гр. Т. до управління державного архітектурно - будівельного контролю міської ради, апеляційний суд залишив рішення суду першої інстанції про скасування постанови про адміністративне правопорушення в силі, зробивши висновок, що задовольняючи позовні вимоги суд першої інстанції виходив з того, що в діях позивача відсутній склад правопорушення, із чим погодився суд апеляційної інстанції. Крім того, судами першої та апеляційної інстанцій встановлено, що оскаржувану постанову відповідачем винесено за відсутності позивача та без підтвердження факту дотримання вимог статей 277-2, 278 КУпАП щодо своєчасного сповіщення особи, яка притягується до адміністративної відповідальності про час та місце розгляду справи про адміністративне правопорушення. Керуючись п. 1 ч.1 ст. 315 КАС України, за наслідками розгляду апеляційної скарги суд апеляційної інстанції залишив апеляційну скаргу без задоволення, а судове рішення без змін.

 

За повідомленням прес-служби суду