Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд розглянув заяву про видачу обмежувального припису щодо спілкування матері з сином

26 жовтня 2018, 10:30

Суддею Ленінського районного суду м. Миколаєва розглянуто цивільну справу та ухвалено рішення за заявою громадянина К. про видачу обмежувального припису. 

Зазначений громадянин звернувся до суду з заявою  в якій зазначив, що що  з 23.12.2005 по 11.10.2016  він перебував в зареєстрованому шлюбі з  заінтересованою особою - К., який розірвано рішенням Ленінського районного суду міста Миколаєва від 30.09.2016. Мають трьох дітей.  Рішенням Ленінського  районного суду міста Миколаєва від 04.04.2017 місце проживання дітей визначено з відповідачем, проти чого на той час позивач не заперечував.  Після ухвалення судового рішення відповідач належним  чином не виконувала свої батьківські обов’язки  по відношенню до старшого сина Вадима, 2006 року народження. Вона неодноразово завдавала дитині побої, через що Вадим відчуває до неї неприязні стосунки та  переживає стрес. Тіло дитини вкрите синцями та саднами. З цих підстав він вже звертався до суду із заявою про видачу обмежувального припису відносно заінтересованої  особи, але в її задоволенні йому було відмовлено  рішенням Ленінського районного суду міста Миколаєва від 01.10.2018. Однак, 15.10.2018 заінтересована особа знову побила  сина Вадима, через що дитина  звернулася по допомогу до нього, як батька.

Внаслідок наведеного заявник просив суд видати обмежувальний припис відносно К.. та визначити заходи тимчасового обмеження її прав та/або покладення на неї обов’язків, а саме:  обмежити строком на три місяці її спілкування з сином Вадимом, шляхом надання їй права на спілкування з сином виключно по телефону;  заборонити їй строком на три місяці  наближатися ближче 100 метрів до місця перебування (місця фактичного проживання батька)  та навчання її сина Вадима.  

Письмових доказів, зокрема порушення кримінального провадження чи притягнення зацікавленої особи до адміністративної відповідальності, звернення з дитиною до  лікаря для зняття отриманих 15.10.2018 побоїв та синців,   заявником суду не надано.  При цьому, заявник не був обмежений  в можливості звернутися за допомогою та захистом до уповноважених осіб.

Пояснення дитини, з огляду на відсутність інших доказів та з урахуванням неприязних взаємовідносин  між заявником та заінтересованою особою, як колишнього подружжя, а також наявність в них інших дітей, суд вважав недостанім доказом для  видачі обмежувального припису.

Враховувавши, що  суду не надано  належних, достатніх  та переконливих доказів для оцінки ризиків  вчинення насильства заінтересованою особою відносно дитини, настання тяжких або особливо тяжких наслідків його вчинення, суд прийшов до висновку  про відсутність підстав для видачі обмежувального припису.

 

З інформацією щодо тексту судового рішення можноь ознайомитися за веб-адресою Єдиного державного реєстру судових рішень: http://www.reyestr.court.gov.ua (справа № 489/6391/18).

 

Зазначимо, що рішення суду ще не набрало законної сили.

 

За повідомленням прес-служби суду