Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Довічне ув’язнення за повторне вбивство та крадіжку особистих речей отримав мешканець Кривого Рогу

25 жовтня 2018, 18:00

Жовтневий районний суд м. Кривого Рогу 24 жовтня 2018 року ухвалив вирок, яким мешканця Кривого Рогу визнали винним у вчиненні повторного умисного вбивства (кримінальне правопорушення, передбачене п.13 ч.2 ст. 115 КК України) та крадіжці (ч.1 ст.185 КК України).

Як встановило досудове слідство, у 1999 році даний громадянин збув засуджений за умисне вбивство жінки, якій наніс удари молотком по голові. У 2011 році, відбувши покарання у вигляді 12 років позбавлення волі, чоловік вийшов на свободу. А вже наприкінці  грудня 2016 р. він повторно вчинив таким же способом умисне вбивство однієї з мешканок міста. Так, у мікрорайоні 7-й Зарічний під час перебування у квартирі однієї з громадянок  між ними виникла сварка, в результаті якої чоловік наніс жінці близько 8 ударів молотком по голові та здійснив крадіжку майна. Від нанесених ударів вона померла на місці.  

У суді обвинувачений не визнавав свою вину у вбивстві та  стверджував, що наніс потерпілій лише 3 удари молотком по голові і залишив її у квартирі  живою.  Проте його вина у скоєнні умисного вбивства та крадіжки майна вбитої була повністю доведена органами досудового слідства.

За результатами судового розгляду колегією суддів Жовтневого районного суду, з урахуванням тяжкості злочинів громадянина, який вдруге вчинив вбивство жінки,  призначено обвинуваченому покарання у виді довічного позбавлення волі.

Детальніше - за посиланням

За інформацією Жовтневого районного суду м.Кривий Ріг