Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Перший крок від теорії до практики – майбутні судді починають стажування в місцевих загальних судах

25 жовтня 2018, 10:53

23 жовтня 2018 року у Черкаському районному судді відбулася зустріч майбутніх суддів з головою Черкаського районного суду Тептюком Євгеном Петровичем та суддями-наставниками Соколишеною Лесой Богданівною та Смоляром Олександром Андрійовичем

Євгеній Петрович привітав гостей, познайомилася з кожним кандидатом на посаду судді, представила суддів-коучів, зупинилася на загальних питаннях Положення про стажування та наставництво (коучинг) кандидатів на посаду судді та повідомила про порядок проходження стажування в місцевих судах. Також вона поділилася досвідом про свої перші кроки у професійній діяльності судді.

Суддя–наставник Черкаського районного суду Соколишина Леся Богданівна підкреслила, що вона та її колеги будуть допомагати кандидатам у закріпленні теоретичних знань, отриманих на лекціях, на практичному досвіді.

Смоляр Олександр Андрійович зосередив увагу майбутніх суддів на особливостях оцінювання за результатами стажування.

Під час стажування слухачі ознайомляться з роботою апарату місцевого загального суду, організацією документообігу та внесення судових рішень до Єдиного державного реєстру судових рішень, роботою в міні-команді (суддя-помічник-секретар судового засідання), візьмуть участь у судових засіданнях.

Теоретичні знання та поглиблене знайомство з роботою суду допоможуть слухачам розвинути практичні навички написання проектів процесуальних документів у цивільному судочинстві. Саме на коучів покладається відповідальне завдання обговорювати та направляти слухачів на опанування професії судді.

Зустріч пройшла в теплій, душевній обстановці.

Голова суду Тептюк Євген Петрович та судді–наставники побажали учасникам спецпідготовки набути практичного досвіду з розгляду цивільних справ, плідної праці та успіхів у проходженні стажування. А найголовніше – пам’ятати, що професія судді – це насамперед допомога людям, тому головне залишатися людяними та працювати на благо людей.

За повідомленням прес-служби суду