Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чемеровецький райсуд виніс вирок серійному викрадачеві телефонного кабелю  

24 жовтня 2018, 16:38

Чемеровецький районний суд визнав винним 30-річного жителя Кам’янця-Подільського, обвинуваченого у крадіжці, вчиненій повторно (ч. 2 ст. 185) та в умисному пошкодженні кабельної лінії зв’язку, що спричинило тимчасове припинення зв’язку ( ст. 360 КК України) та призначив йому остаточне покарання – 5 років 6 місяців за гратами. Крім того, чоловік повинен відшкодувати завдану ПАТ «Укртелеком» шкоду.

Раніше судимий за крадіжки кам’янчанин на 8-му місяці іспитового терміну – в жовтні 2016 року –  знову взявся за старе: у знайомого, з котрим разом «чаркували» в кафе, забрав телефон та здав його у ломбард.  А вже із січня 2017-го почав «заробляти» на телефонному кабелі. За 4 місяці він пошкодив та викрав близько 3 тис. метрів кабелю, залишивши абонентів ПАТ «Укртелеком» без зв’язку та завдавши підприємству понад 26 тис. грн. збитків.

«Враховуючи, що Г. вчинив злочини в період іспитового строку, що характеризує його як особу, схильну до протиправних проявів та свідчить про його явне та вперте небажання ставати на шлях виправлення, суд вважає за необхідне призначити покарання у виді позбавлення волі в межах санкції ч.2 ст.185 КК України, у виді обмеження волі за ст. 360 КК України, та остаточно його призначити за правилами ст. 70 КК України», – зазначає у вироку суддя.

Вирок ще не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційної інстанції.

 

 

За повідомленням прес-служби суду