Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд захистив права осіб з обмеженими можливостями в Погонянському психоневрологічному інтернаті

24 жовтня 2018, 13:59

Господарським судом  Івано-Франківської області 9 жовтня 2018 року прийнято рішення, яким відмовлено в позові  керівнику Тисменицької місцевої прокуратури Івано-Франківської області в інтересах держави в особі Івано-Франківської обласної ради та Департаменту соціальної політики Івано-Франківської міської обласної державної адміністрації до КУ «Погонянський психоневрологічний інтернат» та ТОВ «Івано-Франківськгаз збут» про визнання недійсною публічної закупівлі та договору постачання природного газу на суму 513074,32 грн.

Комунальна установа «Погонянський психоневрологічний інтернат» забезпечуючи фундаментальні права людини, змушена була укласти договір на постачання природного газу з метою недопущення припинення теплопостачання в холодний період застосовуючи переговорну процедуру, оскільки в іншому разі, настання надзвичайних ситуацій було б неминучим.

При винесенні судового рішення, суд звернув особливу увагу на те, що особи із обмеженими можливостями, які перебувають в спеціалізованих установах та постійно прикуті до ліжка мають право на найбільший досяжний рівень здоров’я без дискримінації за ознакою інвалідності, в тому числі право на комфортні умови проживання в цих закладах, яке їм зобов’язана забезпечити держава у відповідності до ст. 3 Конституції України.

Детальніше з текстом рішення  Господарського суду Івано-Франківської області від 9 жовтня 2018 року у справі № 909/563/18 можна ознайомитися за посиланням:  http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/76985422

 

За повідомленням прес-служби суду