Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова Верховного Суду Валентина Данішевська бере участь у семінарі для голів судів у Запоріжжі

23 жовтня 2018, 16:49

Сьогодні, 23 жовтня, розпочався дводенний семінар для голів судів Запорізької області «Роль голови суду у забезпеченні внутрішньої незалежності суддів».

З вітальним словом виступила Голова Верховного Суду Валентина Данішевська.

«Протягом двох днів ми будемо говорити про незалежність суддів. І ми всі знаємо, що є незалежність зовнішня, про яку дбають керівники судової системи, та внутрішня, яку і мають плекати голови судів. І саме  голова суду повинен дбати про те, щоб кожен суддя в колективі та в стінах суду почувався комфортно», – звернулася до присутніх Голова Верховного Суду.

Також Валентина Данішевська зазначила, що незалежність для суддів потрібна, насамперед, для того, щоб належним чином виконувати свою функцію перед людьми і бути безсторонніми та неупередженими.

«Ми можемо не так швидко, як хотілося б, досягнути позитивних змін у судовій системі. Однак головне завдання – не зійти з того шляху, який ми обрали, і розуміти, які цілі поставлені перед нами», –  сказала Голова Верховного Суду.

Під час проведення семінару, учасники отримають практичні поради від міжнародних та вітчизняних експертів у сфері визначення ризиків суддівської незалежності та дізнаються як справлятися з ними; зможуть краще розуміти роль голови суду у забезпеченні суддівської незалежності всередині їх судів та краще виконувати їх функцію; створювати в суді атмосферу, яка сприятиме забезпеченню суддівської незалежності; надавати підтримку в забезпеченні їх незалежності.

Викладають на семінарі: Голова Верховного Суду Валентина Данішевська, член Вищої ради правосуддя Андрій Бойко, голова Апеляційного суду провінції Британська Колумбія (Канада) Роберт Бауман, директор з правових та навчальних питань Групи міжнародного співробітництва Національного суддівського корпусу Дональд Чіассон, суддя Мелітопольського міськрайонного суду, член РСУ Ігор Бахаєв,  директор Дніпропетровського регіонального відділення Національної школи суддів України Олександр Мартиненко, начальник відділу науково-методичних досліджень проблем судочинства НШСУ Тетяна Фулей, директор підтримки судової реформи в Україні Любомир Маркевич та експерт Проекту підтримки судової реформи Валерія Кохан.

За повідомленням прес-служби суду