Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Кам’янці – Подільському судили чиновника за отримання неправомірної вигоди

23 жовтня 2018, 12:16

Торік у листопаді до фахівця управління містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та з питань цивільного захисту населення Кам’янець-Подільської РДА звернувся чоловік щодо виготовлення будівельного паспорту на реконструкцію будинку. Посадовець пообіцяв вплинути на свого начальника, аби той дав «добро» на швидке і якісне виготовлення документів. Щоправда, послугу оцінив у 2 тис. грн.. І вже через місяць домовлена угода була реалізована.

У судовому засіданні обвинувачений за ч. 2 ст. 369-2 КК України (одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави) визнає себе винним і просить затвердити угоду про визнання винуватості, укладену між ним та прокурором.

«Відповідно до вимог ч.3 ст. 27 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» надання будівельного паспорта здійснюється уповноваженим органом містобудування та архітектури на безоплатній основі протягом десяти робочих днів з дня надходження відповідної заяви та пакета документів», – зазначає у вироку Кам’янець-Подільський міськрайонний суд і визнає чиновника винним у інкримінованому злочині.

Та зваживши, що обвинувачений має позитивні характеристики, вчинив злочин середньої тяжкості, а угода укладена добровільно з обох сторін, суд її затвердив. Відтак чоловік має понести обумовлене в угоді покарання – сплатити штраф у розмірі 17 тис. грн..

Вирок ще не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційного суду.

 

За повідомленням прес-служби суду