Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Стартував спільний проект судів Херсонщини «Суд очима майбутніх журналістів» заради спільної мети – відновлення довіри до судової влади

22 жовтня 2018, 10:05

18 жовтня 2018 року в приміщенні Херсонського окружного адміністративного суду, стартував спільний проект «Суд очима майбутніх журналістів» за участю:

-   Херсонського окружного адміністративного суду;

-   Господарського суду Херсонської області;

-   Херсонського міського суду Херсонської області;

- студентів  ІІ та IV курсу за спеціальністю «Журналістика»  факультету української філології та журналістики  Херсонського державного університету.

Такий спільний  проект відбувається на Херсонщині вперше.

Суди адміністративної, загальної та господарської юрисдикції об’єдналися у проекті  «Суд очима майбутніх журналістів» заради спільної мети: формування у майбутніх представників ЗМІ правильного розуміння сутності правосуддя, значення та ролі суду для розвитку демократичного суспільства, підвищення рівня правової обізнаності представників ЗМІ, а також налагодження постійного зв’язку із  журналістами.

В рамках даного проекту майбутнім журналістам запропоновано виконати творче завдання, а саме: написати текстовий журналістський матеріал, створити відеосюжет або радіоматеріал про судові події з урахуванням усіх основних факторів при висвітленні інформації, зокрема, адаптованості інформації до сприйняття (лаконічність, зрозумілість, легкість для запам’ятовування та сприйняття).

На відкритті заходу від Херсонського міського суду Херсонської області були присутні: заступник керівника апарату суду Вишневський Михайло Валентинович та прес-секретар суду Пяткова Світлана Вікторівна.

Студентам-журналістам розповіли про судову систему, систему адміністративних судів, юрисдикцію підсудності спорів Херсонському окружному адміністративному суду. Заступник керівника апарату Херсонського окружного адміністративного суду Гладунова Олена Павлівна ознайомила присутніх із структурою суду, а також провела екскурсію приміщенням суду. Після екскурсії студенти мали змогу побувати на справжньому судовому засіданні та поспілкувались із суддями та працівниками суду.

Зустріч у Херсонському окружному адміністративному суді пройшла  в дружній, невимушеній обстановці. Досвід спілкування із майбутніми представниками ЗМІ корисний, як для суду, так і для майбутніх журналістів.

Повідомляємо, що наступна зустріч зі студентами  ІІ та IV курсу за спеціальністю «Журналістика» факультету української філології та журналістики  Херсонського державного університету, в рамках даного проекту, відбудеться у Господарському суді Херсонської області.

Більш детальна інформа ція розміщена за посиланням.

  

За повідомленням прес-служби суду