Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

З нагоди 22-ої річниці Конституційного Суду України відбувся урочистий захід

18 жовтня 2018, 16:26

У Конституційному Суді України відбувся урочистий захід з нагоди 22-ої річниці з дня створення органу конституційної юрисдикції України, на якому були присутні Голова та судді Конституційного Суду України, судді Суду у відставці, керівництво та співробітники Секретаріату КСУ.

Вітаючи колектив з урочистою подією, Голова КСУ Станіслав Шевчук зазначив, що Конституційний Суд України пройшов складний  шлях становлення й розвитку, і донині в ньому живе дух конституціоналізму, закладений попередніми поколіннями суддів. Очільник Суду висловив щиру вдячність суддям попередніх каденцій за копітку працю задля розвитку конституційної доктрини.

Станіслав Шевчук також підкреслив, що на суддів органу конституційного контролю України й на Секретаріат Суду покладається велика відповідальність у забезпеченні принципу верховенства права, прав і свобод людини і громадянина.

Запровадження інституту конституційної скарги забезпечує доступ кожної людини до конституційного правосуддя, зазначив Голова Суду. За його словами, цей механізм захисту прав і свобод людини став довгоочікуваним кроком у розвитку вітчизняного конституціоналізму та наблизив Україну до міжнародних стандартів судочинства.

На завершення Станіслав Шевчук побажав усім присутнім злагоди й миру, родинного щастя, міцного здоров’я, невичерпної енергії та творчої наснаги для подальшої плідної праці на благо українського суспільства!

 

За повідомленням прес-служби суду