Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Артемівському міськрайонному суді Донецької області проведено "Урок справедливості" для школярів  

10 жовтня 2018, 13:57

      Артемівський міськрайонний суд Донецької області взяв участь у Всеукраїнській акції для школярів 1-4 класів «Урок справедливості», яка проводиться за ініціативи Асоціації розвитку суддівського самоврядування України за підтримки Ради суддів України.

      Сьогодні 10 жовтня 2018 року для учнів 4-х класів Бахмутської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 24 проведено «Уроки справедливості» для підвищення обізнаності школярів з діяльністю суддів. Уроки проводили суддя-спікер Ольга Петрівна Чопик та прес-секретар суду Оксана Іванівна Ужакова.

       На початку уроку прес-секретар суду розповіла дітям про діяльність юриста в цілому та про роботу судді. Уроки проходили в ігровій формі, суддя-спікер розповіла школярам про суперечки, які виникають у людей та про те, як судді допомагають їх справедливо вирішувати. Діти активно відповідали на питання судді та приводили приклади зі свого життя де, як на їх думку, вони вирішували справедливо суперечки. Під час уроку діти переглянули новий мультфільм про суд та навіть спробували себе у ролі судді. Після перегляду мультфільму діти прийшли до висновку про те, як важко все-таки справедливо вирішити спір залишивши всіх учасників спору задоволеними. Потім діти задавали питання, а суддя із задоволенням відповідала. Наприкінці уроку суддя побажала школярам не сваритись, а якщо таке трапиться, то швидше прийти до справедливого вирішення суперечки та дійти миру.

 

За повідомленням прес-служби суду