Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Батьки просять стягнути з Російської Федерації майже по 2 млн грн за смерть сина в м. Дебальцево Донецької області при артобстрілі

09 жовтня 2018, 17:49

До Полонського районного суду надійшов позов батьків загиблого  до Російської Федерації про відшкодування моральної шкоди, завданої внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України.

На обгрунтування вимог позивачі зазначили, що  син у період з 31 липня 2014 року брав участь у захисті незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в Донецькій області. 9 лютого 2015 року трагічно загинув, виїхавши разом з двома пораненими бійцями, фельдшером та водієм із блокпосту в м. Дебальцеве Донецької області і не доїхавши до м. Бахмут (до 2016 року м. Артемівськ). Батьки просять стягнути моральну шкоду з сусіцдньої держави кожен  в  розмірі по 1 969 200 грн, що є еквівалентом  60 000 євро  за офіційним курсом НБУ на день подання цього позову.

Сам факт загибелі військовослужбовця при виконанні обов’язку військової служби 9 лютого 2015 року в м. Дебальцеве Донецької області внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України встановлено  рішенням Полонського районного суду від 3 липня 2017 року. 

Загальновідомим є той  факт, пишуть батьки,  що в лютому 2014 року розпочалася військова агресія Російської Федерації проти України, унаслідок якої була анексована територія Автономної республіки Крим, частково окуповані території Донецької та Луганської областей України.  У результаті зазначених подій було порушено невід’ємне право на життя їхнього сина,  що спричинило тяжкі моральні страждання позивачам: душевний біль, втрата спокою, відчуття незахищеності та розчарування, втрати сенсу життя та віри в майбутнє.

Справа призначена до розгляду на 06 листопада 2018 року.

 

За повідомленням прес-служби суду