Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Представники Господарського суду Сумської області в рамках всеукраїнської акції до Дня юриста провели «Урок справедливості» у сумській школі

08 жовтня 2018, 17:19

Представники Господарського суду Сумської області в рамках всеукраїнської акції до Дня юриста провели «Урок справедливості» у сумській школі №27, в 2-А класі, який є експериментальним в рамках програми «Нова українська школа». Такі уроки пройшли по всій Україні.

Їх головна мета - утвердження принципів верховенства права, у доступній формі розповісти дітям початкових класів про роль суду в розвитку держави та суспільства, важливість принципу справедливості і рівності перед законом. Провела «Урок справедливості» прес-секретар Господарського суду Сумської області Марина Фільченко, яка переконана, що подібні зустрічі сприятливо позначаються на правовій освіті юних громадян, усувають перешкоди та стереотипи щодо роботи судової гілки влади.

 


Задача просвітницької діяльності - не просто розповісти про суди, але сприяти утвердженню цінностей верховенства права, поваги до суду як місця захисту справедливості. В рамках проекту USAID “Нове правосуддя», Асоціація розвитку суддівського самоврядування України створила спеціальний медіа-матеріал з елементами рухливої гри, анімаційний фільм, в якому свої права відстоюють кінь та хом’як. Кінь загубив батьківський подарунок - підкову і поставив собі іншу, а стару знайшов хом’як і прикрасив нею своє житло в якості оберегу. Хто правий в цій ситуації і кому належить підкова - з’ясовували діти разом із суддею-Черепахою. Під час уроку школярі неодноразово зазначали, що справедливість - це порядні і чесне ставлення одне до одного, чемність і слухняність перед законом. Кожен має свої погляди і переконання і не варто сваритися, а якщо так трапилося, варто одразу ж помиритися.

 

За повідомленням прес-служби суду