Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд залишив під вартою особу, яка підозрюється в нападі на очільника Одеського осередку партії «Сила людей» з метою вбивства

08 жовтня 2018, 17:15

До апеляційного суду Одеської області надійшли апеляційні скарги захисників на ухвали слідчого судді Київського районного суду м. Одеси, якими до громадянина Грузії Г.Т., підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15, п. 12 ч. 2 ст. 115 КК України (замах на вбивство, вчинений за попередньою змовою групою осіб), був застосований запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 діб без визначення застави, як альтернативного запобіжного заходу.

Відповідно до змісту підозри, громадянин Г.Т., діючи спільно з двома іншими особами, будучи озброєними невстановленою слідством вогнепальною зброєю, з метою умисного вбивства здійснили постріли в очільника Одеського осередку партії «Сила людей» Олега Михайлика, спричинивши йому вогнепальні поранення лівого плеча та грудної клітини зліва, проте довести свій злочинний намір на умисне вбивство до кінця не змогли через своєчасну госпіталізацію потерпілого до лікарні де йому була надана медична допомога.                 

Ухвала слідчого судді місцевого суду була оскаржена захисником підозрюваного, якій поставив питання про скасування ухвали через її невідповідність вимогам кримінального процесуального кодексу України.

Розглянувши матеріали провадження апеляційний суд підтвердив обґрунтованість висновків слідчого судді Київського районного суду м. Одеси щодо обрання підозрюваному Г.Т. запобіжного заходу у виді тримання під вартою без визначення застави, як альтернативного запобіжного заходу, та відмовив захиснику в задоволенні апеляційної скарги, залишивши ухвалу слідчого судді без змін. 

За повідомленням прес-служби суду