Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Спір про майно призвів до кривавої розправи доньки над матір’ю

08 жовтня 2018, 17:03

4 жовтня 2018 року Кам’янець-Подільський міськрайонний суд розглянув кримінальну справу по обвинуваченню громадянки П. за п. 4 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство з особливою жорстокістю).

Подія сталась в ніч з 19 на 20 січня 2017 року в одному з сіл Кам’янець-Подільського району. Між матір’ю похилого віку і її донькою виникла суперечка на фоні тривалого конфлікту через житло, половину якого старенька переписала на іншу доньку.

Відповідно до даних слідства убивця нанесла своїй жертві  33 удари сокирою, після чого намагалася приховати сліди злочину. Експертиа встановила, що потерпіла помирала від отриманих травм ще близько трьох годин.

Відповідно до матеріалів слідства донька померлої повідомила сільського фельдшера, що жінка нібито впала і забилася. Утім, коли лікар прийшов на місце події, то зрозумів, що смерть була насильницькою і одразу викликав поліцію.

У суді обвинувачена причетність до вбивства заперечила, стверджувала, що втратила свідомість під час конфлікту і не пам’ятає подій тієї ночі.

Проте зібрані докази, покази свідків та висновки експертиз доводять вину громадянки П. у вбивстві рідної матері.

Вироком Кам’янець-Подільського міськрайонного суду громадянку П. визнано винуватою та призначено їй покарання за п.4 ч.2 ст. 115 КК України у виді 12 років позбавлення волі.

За повідомленням прес-служби суду