Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Жителя донецької Макіївки обвинувачено у шахрайстві із пенсійними виплатами

08 жовтня 2018, 16:21

Триває розгляд судової справи стосовно жителя донецької Макіївки, обвинуваченого у шахрайстві із пенсійними виплатами

Судове засідання в справі за обвинуваченням у заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене у великих розмірах, за попередньою змовою групою осіб відбудеться 14 листопада 2018 року, о 14:00.

Справа розглядається суддею Троценко Т.А.

Пошук в ЄДРСР судових рішень по вказаному провадженню можна здійснити за номером 310/7280/18.

Громадянин К. обвинувачується в тому, що у вересні 2015 року, коли він знаходився у м. Макіївка Донецької області, до нього звернулися мешканці міста Макіївка з проханням допомогти їм оформити пенсію на території м.Бердянська. За даними слідства обвинувачений нібито пообіцяв оформити пенсії жителям Макіївки без їх  фактичної присутності в м. Бердянську. У період з вересня 2015 року по лютий 2016 року чоловік м. Бердянську спільно із працівниками Управління пенсійного фонду України в м. Бердянську та Бердянського району Запорізької області вказані  пенсійні виплати оформив, кошти отримав, знявши з відкритих пенсійних рахунків 364 198,94 гривень.

Водночас слідство наполягає, що для пенсійних розрахунків було надано  ще й підроблені документи. Таким чином, чоловікові висунуто обвинувачення у вчиненні кримінального правопорушення,передбаченого ч.3 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство), ч.1 ст.358 Кримінального кодексу України (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів), ч.4 ст.358 Кримінального кодексу України (використання завідомо підроблених документів, вчинене за попередньою змовою групою осіб) та ін.

Фото з мережі Інтернет

За повідомленням прес-служби суду