Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд призначив грошове стягнення обвинуваченій в зв'язку з невиконанням нею своїх процесуальних обов'язків

08 жовтня 2018, 15:12

Суддею Ленінського районного суду м. Миколаєва в одному з кримінальних проваджень, постановлено ухвалу про накладення на обвинувачену Н. грошового стягнення.

Обвинувачена Н., будучи належним чином повідомленою, в судове засідання не з’явилася, поважність причини неявки до суду не повідомила.

Відповідно до ч.1 ст.144 КПК України  грошове стягнення може бути накладено на учасників кримінального провадження у випадках та розмірах, передбачених цим Кодексом, за невиконання процесуальних обов’язків.

За правилами ч.2 ст.146 КПК України під час судового провадження питання про накладення грошового стягнення на особу розглядається негайно після його ініціювання.

Вислухавши думку присутніх учасників судового провадження  та враховуючи, що обвинувачена  належним чином була повідомлена про судове засідання і не з’явилася без поважних причин, суд прийшов до висновку про порушення  обвинуваченою процесуального обов’язку щодо  явки в судове засідання, а тому  для забезпечення процесуальної  дисципліни  є підстави для накладення на неї грошового стягнення у розмірі  2 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, передбаченого ч.1 ст. 139 КПК України (тобто, 3682 гривень).

Ухвала суду відправлена до Єдиного державного реєстру судових рішень (справа № 489/3142/18).

За повідомленням прес-служби суду