Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Вищій раді правосуддя проведено особистий прийом громадян

08 жовтня 2018, 11:09

5 жовтня 2018 року заступник керівника секретаріату – начальник управління з питань відповідальності суддів і прокурорів секретаріату Вищої ради правосуддя Юрій Нікітченко провів особистий прийом громадян.

На особистому прийомі громадянами, порушувалися, зокрема, питання про недотримання, за їхніми твердженнями, норм чинного законодавства України суддями Печерського районного суду міста Києва, Червонозаводського районного суду міста Харкова, Сокальського районного суду Львівської області, Хустського районного суду Закарпатської області, Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області при здійсненні судочинства.

Під час бесіди громадяни зазначали про тривалий розгляд судових справ у судах, упередженість суддів під час здійснення судочинства, а також цікавилися станом розгляду раніше поданих до Вищої ради правосуддя дисциплінарних скарг на дії суддів.

Заступником керівника секретаріату – начальником управління з питань відповідальності суддів і прокурорів секретаріату Вищої ради правосуддя Нікітченком Ю.Г. надано ґрунтовні роз’яснення з усіх порушених питань, зокрема повідомлено про порядок здійснення правосуддя в Україні, перевірки законності судових рішень, а також звернуто увагу на відсутність позапроцесуального порядку перегляду судових рішень.

Окрім того, поінформовано про порядок здійснення дисциплінарним органом дисциплінарного провадження щодо судді, а саме зазначено, що дисциплінарне провадження включає такі стадії: попереднє вивчення та перевірка дисциплінарної скарги; відкриття дисциплінарної справи; розгляд дисциплінарної скарги та ухвалення рішення про притягнення або відмову в притягненні судді до дисциплінарної відповідальності. При цьому звернуто увагу, що член Вищої ради правосуддя у своїй діяльності є незалежним від будь-якого незаконного впливу, тиску або втручання. Члени Вищої ради правосуддя розглядають звернення (скарги), що перебувають у їх провадженні, керуючись положеннями норм законодавства України, зокрема законів України «Про судоустрій і статус суддів», «Про Вищу раду правосуддя», а також Регламентом Вищої ради правосуддя.

Нікітченком Ю.Г. прийнято нові дисциплінарні скарги, доповнення до скарг щодо дисциплінарного проступку суддів, а також надано інформацію щодо перевірки у Вищій раді правосуддя попередніх скарг на дії суддів.

 За повідомленням ВРП