Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова Верховного Суду зустрілася з міжнародними партнерами

08 жовтня 2018, 11:05

Зустріч донорів та виконавців проектів у галузі верховенства права організована спільно з Програмою USAID «Нове правосуддя». Голова Верховного Суду Валентина Данішевська поінформувала міжнародних партнерів про поточний стан справ, плани Верховного Суду та перспективи подальшого співробітництва.

Валентина Данішевська озвучила результати діяльності Суду за 10 місяців, навела статистику розглянутих справ, що становить приблизно 65 тис. за цей період. Вона окреслила напрями, роботу за якими необхідно удосконалювати. Це, зокрема, судовий менеджмент і внутрішні й зовнішні комунікації. Оскільки структура Суду розгалужена, а суддівський корпус у недалекому майбутньому буде налічувати близько 200 суддів, цікавим був би досвід іноземних держав для запозичення кращих практик управління великим колективом.

На данном изображении может находиться: один или несколько человек и люди сидят

«Реформування судової системи в Україні триває. Для повного перезавантаження необхідно, щоб ці системні зміни охопили всі органи та інституції, які працюють для захисту прав та інтересів осіб. Координація зусиль представників державної влади сприятиме підвищенню довіри суспільства, спільна робота над покращенням економічної стабільності та інвестиційної привабливості здатна зробити нашу країну конкурентоспроможною. Україна зможе бути прикладом успіху для інших держав, коли буде продемонстрований позитивний ефект перетворень», – наголосила Голова Верховного Суду.

Говорячи про перспективи і плани подальшого співробітництва, Валентина Данішевська зазначила, що Верховний Суд готовий бути активним гравцем у сфері напрацювання пропозицій для внесення змін у процесуальні норми, відкритий до співпраці та зацікавлений у поглибленні міжнародних зв’язків.

На зустрічі були присутні представники посольств Канади, США, Королівства Нідерланди та проектів міжнародної допомоги, які працюють у сфері зміцнення верховенства права: Агентство з міжнародного розвитку (USAID), Програма USAID «Нове правосуддя», Німецький фонд міжнародного правового співробітництва (IRZ), Проект Ради Європи «Підтримка виконання Україною рішень Європейського суду з прав людини», Проект Ради Європи «Подальша підтримка реформи кримінальної юстиції в Україні», Консультативна місія Європейського Союзу в Україні (EUAM Ukraine), Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні, Стратегічна консультативна група на підтримку реформи в Україні, Програма захисту дітей Представництва Дитячого фонду ООН (UNICEF) в Україні.

За повідомленням прес-служби ВС