Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Борзнянському районному суді відбулась екскурсія для учнів Гімназії імені П. Куліша міста Борзни

04 жовтня 2018, 14:47

3 жовтня 2018 року в Борзнянському районному суді Чернігівської області напередодні святкування професійного свята –Дня юриста, було проведено екскурсію для учнів 9 класу Гімназії імені П. Куліша міста Борзни. Метою даного заходу було підвищення рівня суспільної довіри до судової влади, ознайомлення  з роботою суду та професійне орієнтування учнівської молоді.

В ході екскурсії гімназисти дізнались про роботу канцелярії суду, існуючі посади в апараті суду та яку роль у функціонуванні судової установи виконують ті чи інші працівники апарату суду. Також, оглянули зал судових засідань, дізнались про основні стадії судового розгляду справ, про правила поведінки під час судового засідання та негативні наслідки, що настають за їх порушення. Також, діти мали змогу спробувати себе в ролі учасників процесу.

В ході спілкування з учнями голова суду Луговець О.А. відповів на запитання учнів, яких окрім питань щодо кількості розглянутих справ, їх складності та видів судочинства,  також цікавило чому він обрав саме професію судді та чи важко здобувати юридичну спеціальність.

За повідомленням прес-служби суду