Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До Приазовського районного суду завітали школярі

04 жовтня 2018, 14:37

1 жовтня 2018 року в Приазовському районному суді Запорізької області відбулася оглядова екскурсія для учнів 11 класу ОНЗ Приазовської СШ І-ІІІ ступенів «Азимут»

       Метою заходу було покращення довіри підростаючого покоління до судової системи, підвищення рівня освіти та ознайомлення з принципами судочинства. Програма заходу передбачала знайомство відвідувачів з роботою суду.

     Заступник керівника апарату суду Ірина Стефанкова зустріла школярів та провела екскурсію по приміщенню суду. Гості заходу отримали чимало змістовної інформації, спілкуючись  з працівниками суду та мали можливість задавати питання і отримувати кваліфіковані відповіді. В канцелярії суду учні дізналися про реєстрацію, рух документів, що надходять до суду, та порядок роботи з ними. Ірина Стефанкова розповіла учням про технічні можливості системи відеоконфенцзв’язку, яка забезпечує одночасну двосторонню передачу, обробку, перетворення та представлення інтерактивної інформації на відстані в режимі реального часу.

 

       Найбільше враження справило на учнів відвідування зали судових засідань, в якому зустрів гостей суддя-спікер Євген Діденко. Під час бесіди Євген Діденко розповів про особливості своєї професії, адже робота судді є надзвичайно складною та відповідальною. Особливу цікавість школярі проявили до порядку розгляду кримінальних справ; на всі задані питання гості отримали змістовні відповіді.

       На згадку про цю подію були зробилені декілька пам’ятних фото та кожен учень отримав у подарунок примірник Конституції України

 

 

За повідомленням прес-служби суду