Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано голову, заступника голови та секретарів судових палат новоутвореного Північно-західного апеляційного господарського суду

04 жовтня 2018, 14:28

4 жовтня 2018 року відбулися перші збори суддів Північно-західного апеляційного господарського суду, на яких шляхом таємного голосування строком на три роки головою суду обрано суддю Мельника Олега Володимировича, заступником голови суду –  суддю Тимошенка Олега Михайловича.

Картинки по запросу олег мельник рівненський

Судді не вперше висловили довіру та підтримку Олегу Мельнику та Олегу Тимошенку. Після Революції Гідності Законом України "Про відновлення довіри до судової влади в Україні" було змінено порядок обрання на посади голів судів та їх заступників, ці посади тепер є виборні та мають строкові обмеження. Так, у квітні 2014 року Олег Мельник зборами суддів шляхом таємного голосування був обраний заступником голови Рівненського апеляційного господарського суду строком на три роки. У квітні 2017 року у зв’язку із закінченням повноважень голови суду та його заступника зборами суддів терміном на 3 роки Олега Мельника обрано головою суду, Олега Тимошенка –  заступником голови суду.

Також судді обговорили та вирішили організаційні питання порядку денного. Насамперед затвердили Положення про збори суддів Північно-західного апеляційного господарського суду, обрали лічильну комісію, голова якої і повідомив результати голосування.  

Крім того, збори суддів затвердили Засади використання автоматизованої системи документообігу суду в Північно-західному апеляційному господарському суді, визначили спеціалізацію суддів з визначенням категорій спорів, постійно діючі колегії суддів, кількісний та персональний склад судових палат. Так, секретарями судових палат обрано:

секретарем Судової палата № 1, що спеціалізується на розгляді справ про банкрутство та інших спорів, крім спорів про інтелектуальну власність, корпоративних спорів – суддю Юрчука Михайла Івановича;

секретарем Судової палата № 2, що спеціалізується на розгляді спорів про інтелектуальну власність, корпоративних спорів та інших спорів, крім  справ про банкрутство – суддю Гудак Аллу Володимирівну. 

Днем початку роботи Північно-західного апеляційного господарського суду збори суддів визначили 5 жовтня 2018 року.

За повідомленням прес-служби суду