Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Доктрина втрати шансу як основа для визначення розміру збитків за порушення переважних прав», – суддя КЦС ВС Василь Крат

04 жовтня 2018, 14:24

«Доктрина втрати шансу (loss of chance) як основа для визначення розміру збитків за порушення переважних прав», – суддя КЦС ВС Василь Крат

Суддя Верховного Суду Василь Крат взяв участь у ІІ Харківському міжнародному юридичному форумі в Національному юридичному університеті імені Ярослава Мудрого.

Василь Крат був одним зі спікерів тренінгу «Відповідальність керівників та інших осіб, які контролюють товариство» у межах програми форуму. Він виступив із доповіддю «Відповідальність за порушення переважних прав учасників товариства». В межах доповіді суддя проаналізував види та сутність переважних прав учасників товариства, випадки їх порушення, форми та суб’єктів відповідальності за порушення переважних прав.

Розглядаючи проблематику щодо розміру збитків за порушення переважних прав учасників товариства, доповідач звернув увагу на складність визначення їх розміру. Суддя наголосив, що спростити процес визначення розміру збитків за порушення переважних прав учасників товариства могло б впровадження доктрини втрати шансу (loss of chance).

За повідомленням прес-служби суду