Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чоловіка, який підозрюється у злісному невиконанні батьківських обов’язків апеляційний суд залишив під цілодобовим домашнім арештом

27 вересня 2018, 13:47

Апеляційним судом Кіровоградської області 27.09.2018 року розглянуто апеляційну скаргу захисника в інтересах мешканця Новоукраїнського району, підозрюваного за статтею 166 КК України у злісному невиконанні обов'язків по догляду за малолітнім сином.

Досудовим розслідуванням встановлено, що підозрюваний не піклувався про здоров’я та фізичний розвиток свого трирічного сина, якого було обмежено в харчуванні, штучно створено для нього незадовільні побутові умови та не вживались заходи щодо його лікування. Вказане спричинило тяжкі наслідки здоров’ю дитини.

У ході апеляційного перегляду підозрюваний відмовився від захисника, завив про спроможність захищати власні права самостійно, просив скасувати ухвалу суду першої інстанції про обрання відносно нього міри запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

За наслідками судового розгляду відносно підозрюваного застосовано міру запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту за адресою, яку зазначив сам підозрюваний як місце свого теперішнього постійного проживання.

Під домашнім арештом чоловік перебуватиме на час досудового розслідування.

Санкція  інкримінованої статті передбачає покарання у виді обмеженням волі на строк від двох до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

 

За повідомленням прес-служби суду