Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розгляд справи за фактом несанкціонованого втручання в роботу системи прикордонного контролю «Гарт-1» відкладено на 22 листопада 2018 року

26 вересня 2018, 09:37

У провадженні Бориспільського міськрайонного суду Київської області знаходиться  обвинувальний акт відносно М., щодо вчинення ним кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 361, ч. 1 ст. 361-2, ч. 1 ст. 182 КК України.

07.12.2015 року вказаний обвинувальний акт затверджений прокурором, який здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням – заступник начальника відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням та підтримання державного обвинувачення у кримінальних провадженнях слідчого відділу управління процесуального керівництва та нагляду за додержанням законів органами, що провадять оперативно-розшукову діяльність Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України підполковником юстиції Яцино Є.О.

Громадянин М. обвинувачується у несанкціонованому втручанні в роботу підсистеми «Ризик Інформаційно-телекомунікаційної системи прикордонного контролю «Гарт-1» Державної прикордонної служби України, що призвело до витоку інформації, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 361 КК України; несанкціонованому збуті та розповсюдженні інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в автоматизованих системах, створеної та захищеної відповідно до чинного законодавства, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 361-2 КК України, а також у незаконному збиранні, використанні та поширенні конфіденційної інформації про особу, тобто у вчиненні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 1 ст. 182 КК України.

Вказане кримінальне провадження перебуває в провадженні головуючого судді  Муранової-Лесів І.В.

В судове засідання, яке відбулося 25.09.2018 р. учасники судового процесу до суду не з’явилися.

Від прокурора надійшло клопотання про відкладення судового засідання, у зв’язку з тим, що він перебуває у відпустці.

Судом оголошено перерву до 20.11.2018 р. на 09.30 год. у зв’язку з клопотанням прокурора.

До набрання вироком законної сили особа вважається невинуватою у скоєнні злочину.

Оскільки розгляд даного кримінального провадження становить значний суспільний інтерес, просимо представників засобів масової інформації завчасно повідомляти прес-службу суду про бажання взяти участь у судовому засіданні за тел. (04595) 6-76-41, контактні особи – Поліщук Катерина та Онішко Ірина.

Звертаємо увагу, що присутність представників засобів масової інформації під час розгляду справи можлива без попередньої акредитації.

У випадку проведення в залі судових засідань фото- і кінозйомки, теле-, відео-, звукозапису із застосуванням стаціонарної апаратури, а також транслювання судового засідання по радіо/телебаченню, пропонуємо заздалегідь подати клопотання.

 За повідомленням прес-служби суду