Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Сторожинецькому районному суді Чернівецької області ведеться робота по скануванню справ  

25 вересня 2018, 17:41

На виконання листа Державної судової адміністрації України  «Про підключення підсистеми АСДС» від 01.08.2018 року № 15-14040/18 з метою повноцінного запровадження підсистеми електронного суду та забезпечення його роботи в судах в Сторожинецькому  районному суді Чернівецької області  розпочата робота по скануванню судових справ (матеріалів)  та формуванню їх у електронному вигляді.

 

Нагадаємо, що в судовій системі Законом України «Про судоустрій і статус суддів» передбачено побудову Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи -  "Електроного суду".

 

Так сканування документів необхідне для можливості їх надсилання в електронному вигляді сторонам по справі та іншим особам у передбачених процесуальним законодавством випадках, а також для запровадження створення, ведення судової справи в електронній формі та її дистанційного витребування судами апеляційної чи касаційної інстанції.

 

Система "Електронний суд" полягає в налагодженні процесу оперативного обміну інформацією в електронному вигляді між судовими установами, учасниками судового процесу, а також іншими державними структурами з метою забезпечення справедливого та неупередженого правосуддя в Україні. Дана система дозволить громадянам в подальшому подавати позовні заяви в електронному вигляді в онлайн-режимі, долучати до них додатки, оплачувати судовий збір, тощо. Також за допомогою даної системи можна відправляти копії документів учасникам судової справи, отримувати протоколи автоматичного розподілу, судові рішення, судові повістки, виклики, інформацію про отримані та зареєстровані вхідні документи, та інші документи в електронному вигляді.

  

 За повідомленням прес-служби суду