Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чотири роки позбавлення волі – покарання для молодиків, які тричі пограбували пенсіонерку та нанесли жінці збитків на 7 тис грн  

25 вересня 2018, 14:53

Апеляційний суд Дніпропетровської області скасував вирок Тернівського міського суду (суд першої інстанції) в частині призначення покарання двом молодикам, які обвинувачуються у скоєнні злочину за ч.3 ст.186 КК України - грабіж, поєднаний з проникненням у житло.

Як встановило досудове слідство, у грудні 2017 року двоє приятелів шляхом обману під приводом встановлення газового лічильника вмовили жінку похилого віку відчинити двері квартири, одразу ж заволоділи її мобільним телефоном та зникли з місця злочину. Через декілька годин вони знову повернулись до потерпілої та, погрожуючи, проникли до квартири, заволоділи телевізором, масажером та грошовими коштами у сумі 200 гривень. О п’ятій ранку зловмисники втретє, вже через вікно, потрапили до квартири пенсіонерки та викрали її холодильник. Загальна сума нанесених громадянці збитків склала близько 7 тис грн.

Суд першої інстанції ухвалив вирок, яким молодиків визнано винними у скоєнні вказаного кримінального правопорушення, але звільнено від відбування покарання з випробуванням із встановленням іспитового строку одному з них на 2 роки, іншому – 1 рік.

Апеляційний суд Дніпропетровської області призначив обвинуваченим покарання у вигляді 4 років позбавлення волі.

 

За повідомленням прес-служби суду