Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Володимирецькому районному суді Рівненської області проведено "День відкритих дверей"  

25 вересня 2018, 14:50

З метою підвищення загального рівня правової культури та вдосконалення системи правової освіти населення, набуття громадянами необхідного рівня правових знань формування у них поваги до права, а також побудови правового діалогу між судовою владою та суспільством задля покращення доступу до правосуддя, у Володимирецькому районному суді Рівненської області 20 вересня 2018 року, проведено день відкритих дверей для учнів 9-х класів Володимирецької ЗОШ №1, які завітали до суду разом із вчителем правознавства Клімук Т. та класним керівником Осмоловичем А.  

Із вітальним словом до гостей звернувся голова районного суду Л.Закревський 

Суддя-спікер районного суду О.Іванків розповіла учням про роботу районного суду, їх права та обов’язки, а прес-секретар суду Т.Большая провела ознайомчу екскурсію приміщенням, під час якої присутні побачили працівників районного суду за роботою.

 Ð¡Ð²Ñ–тлина від Andriy Osmolovych.

            Ознайомлення з роботою суду розпочалося з канцелярії, де присутні дізналися про реєстрацію, рух документів, що надходять до суду, порядок реєстрації справ різних категорій у комп'ютерній програмі. Учні дізнались, що комп'ютерна програма сама розподіляє справи між суддями, що забезпечує неупередженість розгляду. Присутнім була продемонстрована також програма відеоконференцзв'язку проведення судових засідань. 

Світлина від Andriy Osmolovych.

Світлина від Andriy Osmolovych.

Після цього учні ознайомились з роботою сайту Володимирецького районного суду.

Світлина від Andriy Osmolovych.

Окрім ознайомлення з принципами  судочинства, учні мали змогу  відчути  себе у ролі судді, потерпілого, захисника, прокурора та інших учасників процесу, проявити свої здібності у розгляді судової справи.

В залі судових засідань районного суду школярі розглянули ігрову справу по обвинуваченню групи учнів у вчиненні втечі з уроку англійської мови.

 

Потерпілий – вчитель англійської мови Осмолович А. – емоційно виклав свої пояснення, а прокурор Іщик А. та захисники Прокопчук С., Бедик С., Супрунюк В. аргументовано довели до суду свої позиції. Головуюча у справі суддя Жданюк Я. прийняла рішення і проголосила його присутнім. Фіксування судового засідання здійснювала секретар судових засідань Лютко С.

Світлина від Andriy Osmolovych.

Світлина від Andriy Osmolovych.

Світлина від Andriy Osmolovych.

Світлина від Andriy Osmolovych.

          День відкритих дверей залишив у всіх учасників заходу позитивні враження та збагатив корисною інформацією. 

Світлина від Andriy Osmolovych.

За повідомленням прес-служби суду