Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До п'яти років позбавлення волі засуджено чоловіка за викрадення автомобіля та вчинення ДТП  

25 вересня 2018, 14:04

     Лебединським районним судом Сумської області ухвалено вирок відносно мешканця міста, якого визнано винним у  викраденні автомобіля  та вчинення дорожньо-транспортної пригоди.

     Так, в серпні 2017 року громадянин З. зі своїм знайомим К.  вживали алкогольні напої біля магазину «Шанс» в м. Лебедині. Поруч  з   магазином стояв  автомобіль, що фактично належав його знайомому К., яким обвинувачений   З. і заволодів, маючи вільний доступ до   транспортного засобу через відчинені передні двері.       

     Буквально  хвилин через 10, неподалік одного з господарств по вул. Гудимівська  обвинувачений, не маючи посвідчення водія, керуючи транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння, не вибрав в установлених межах безпечної швидкості руху, не урахував дорожню обстановку,  внаслідок чого втратив керованість автомобіля, виїхав на смугу зустрічного руху та здійснив зіткнення з мотоциклом, яким керував потерпілий  П., що  рухався в зустрічному напрямку по своїй смузі руху. Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди    мотоцикліст П., отримав середньої тяжкості тілесні ушкодження.  Крім того, після  скоєння дорожньо-транспортної пригоди З., достовірно знаючи, що потерпілий  внаслідок ДТП отримав тілесні ушкодження, залишив його у небезпечному для життя стані.

     Дослідивши всі матеріали, суд визнав винним громадянина З.  у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 289, ч. 1 ст. 286,  ч. 1 ст. 135 КК України і призначив покарання за сукупністю злочинів  у вигляді п’яти років позбавлення волі.  Вироком суду з засудженого  стягнуто кошти на відшкодування  матеріальної та моральної шкоди на користь потерпілого. Вирок  суду не набрав законної сили та може бути оскаржений  у встановленому законом порядку.

     Отже, перш ніж сідати за кермо транспортного засобу, тим паче в стані алкогольного сп’яніння, треба замислитися, що може чекати порушника закону після такої невдалої поїздки.

 

За повідомленням прес-служби суду