Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Марківському районному суді проведено «День відкритих дверей» для ліцеїстів  

25 вересня 2018, 13:50

         З метою підвищення загального рівня правової культури населення, а також побудови правового діалогу між судовою владою та суспільством задля покращення доступу до правосуддя, а також надання допомоги учням, які зацікавилися правознавством, вдумливо обрати свою майбутню спеціальність, 25 вересня   2018 року у  Марківському районному суді  Луганської  області проведено черговий День відкритих дверей.

            Цього дня до будинку правосуддя були запрошені учні   першого   курсу Марківського професійного аграрного ліцею. Супровід дітей до суду здійснювався вчителями, яким самим було цікаво на заході і які також розширили свою уяву про роботу суду.

Програма Дня відкритих дверей була насиченою та різноманітною.
              З привітальним словом до учасників заходу звернулася керівник апарату суду Косенко Наталія Володимирівна, яка  ознайомила учнів  з організацією діяльності суду, обов’язками працівників апарату Марківського районного суду, засадами організації судової влади, завданням суду, судовою системою, з коротким змістом Закону України «Про судоустрій і статус суддів», порядком роботи автоматизованої системи документообігу суду.
          Ознайомились учасники заходу  і з новаціями, запровадженими в судовій системі, а саме: отримання  інформації про етапи проходження справи в суді за допомогою офіційного веб-порталу «Судова влада України», можливість одержання судових повісток за допомогою  смс-повідомлень, а копій судових рішень – електронною поштою,  проведенням судового засідання в режимі відео конференції, доступ до текстів судових рішень через Єдиний державний реєстр судових рішень.
           Заступником керівника апарату суду  Щербак Н.О.  у формі діалогу  було обговорено  з учнями причини злочинності неповнолітніх та ознайомлено з видами кримінальної відповідальності неповнолітніх, після чого учні ліцею   були присутні  у відкритому судовому  засіданні  по розгляду кримінального провадження за обвинуваченням гр.-на А. у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 125 КК України, яка розглядалася під головуванням  судді  Марківського районного суду Луганської області Логвіненка Т.Г.

            Наприкінці заходу керівник апарату  суду  Косенко Н.В. провела  учням ліцею екскурсію  по приміщенням Марківського районного суду Луганської області.

 До архіву суду гостинно запросила учнів архіваріус суду Труш О.В. Дітям не лише було повідомлено  про порядок зберігання судових справ в архіві, а й надано для ознайомлення судові справи  1970 року.

         День відкритих дверей приніс користь та задоволення як учням та викладачам, так і самим працівникам  апарату Марківського районного суду Луганської області. 
         Наприкінці зустрічі  керівник апарату суду Косенко Н.В. побажала учням успіхів у навчанні та вихованні правосвідомості та  подякувала учням за активну участь у проведеному заході.

 

За повідомленням прес-служби суду