Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Спеціалісти з питань персоналу покращують свої знання рідної мови  

25 вересня 2018, 09:37

24 – 28 вересня 2018 року Харківське регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку спеціалістів з питань персоналу місцевих та апеляційних судів.

У перший день підготовки слухачі вдосконалять свої знання з ділової української мови. Кандидат філологічних наук, доцент  Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого Василь Пивоваров, у ході інтерактивної лекції з використанням презентації,  розповість учасникам підготовки про сучасні тенденції українського писемного та усного мовлення в юридичній сфері, ознайомить з вимогами укладання документів та особливостями їх мовного оформлення, а також, з прикладами типових порушень лексичних, граматичних і стилістичних норм у професійному мовленні та письмі.

Головний  редактор видання “Держслужбовець” Андрій Мацокін  упродовж тижня буде спілкуватися зі слухачами на тему застосування в роботі норм законодавства про державну службу, проаналізує порядок проведення конкурсу на заміщення посад державної служби та ознайомить із системою оцінки персоналу, обговорить питання проведення службових перевірок та розслідувань стосовно державних службовців.

Начальник відділу військового обліку та бронювання Харківського обласного військового комісаріату,  підполковник Григорій Шеремет розповість спеціалістам з питань персоналу про організацію роботи по військовому обліку.

Під час інтерактивних лекцій суддя Харківського апеляційного адміністративного суду Михайло Гуцал проілюструє міжнародні стандарти в антикорупційній сфері, розкриє питання конфлікту інтересів та фінансового контролю. Викладач зупиниться на окремих аспектах відповідальності за правопорушення, пов’язані з корупцією.  Проаналізує зі слухачами практику вирішення спорів, що виникають при прийнятті, проходженні та звільненні з публічної служби.

Катерина Іноземцева, начальник відділу по роботі з персоналом Харківського апеляційного адміністративного суду доповість своїм колегам про положення КЗпП України, Закону України “Про відпустки”, які стосуються праці та відпочинку жінок, порядку надання соціальних відпусток.

За повідомленням прес-служби НШСУ