Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Дніпропетровського окружного адміністративного суду працюють над оновленням положень Кодексу суддівської етики   

25 вересня 2018, 09:13

24 вересня 2018 року у Києві відбулось засідання робочих груп з питань оновлення положень Кодексу суддівської етики та правил поведінки працівника суду, а також підготовки коментаря до цього Кодексу.

До роботи над зазначеними питаннями долучилися і представники Дніпропетровського окружного адміністративного суду, а саме: заступник голови суду Володимир Горбалінський та суддя Віталій Кальник.

За словами голови Комітету з питань дотримання етичних норм, запобігання корупції і врегулювання конфлікту інтересів Єгора Краснова, оновлення Кодексу суддівської етики є вкрай необхідними з огляду на те, що змінилось багато законодавчих актів, відбувається судова реформа, сформовано Верховний Суд, змінені повноваження Конституційного Суду України, прийнято нові процесуальні кодекси. Тож актуалізація положень Кодексу має допомогти у формуванні високих стандартів поведінки працівників суду, що сприятиме підвищенню рівня довіри громадян до судової влади.

Нагадуємо, що Радою суддів України 15 червня 2018 року були створені спеціальні робочі групи для оновлення положень Кодексу суддівської етики та підготовки коментаря до цього Кодексу, увійти до складу яких було запропоновано представникам органів суддівського врядування, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Національної школи суддів України, а також представникам правничих асоціацій.

За повідомленням прес-служби суду