Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Використання судами сучасних інструментів комунікації – шлях до ефективної роботи в інформаційному просторі  

24 вересня 2018, 16:38

Наприкінці минулого тижня в м.Одесі відбулись комунікаційні тренінги, під час яких судді-спікери та прес-секретарі судів м. Одеси та Одеської області, мали можливість отримати нові знання, вдосконалити комунікативні навички, підвищити професійний рівень, обмінятися практичним досвідом взаємодії з представниками ЗМІ, обговорити єдині підходи до організації висвітлення діяльності суду, створення його позитивного іміджу в очах громадськості. Від апеляційного суду Одеської області участь у заходах взяли суддя-спікер Олег Копіца та прес-секретар Світлана Русіна.

Тренер Арина Сатовська, директор комунікаційної  агенції  Republic, експерт зі стратегічних комунікацій та PR,  під  час своїх лекцій та практичних занять детально ознайомила суддів-спікерів із  основними  правилами спілкування з різними типами ЗМІ,  з форматами медіа-заходів, та особливостями надання коментарів на камеру. В ході занять з прес-секретарями судів, пані Арина розповіла аудиторії як побудувати роботу прес-служби державного органу, найбільш ефективно сформувати комунікаційну стратегію, а також ознайомила з міжнародними стандартами використання «простої мови»  у державних комунікаціях та створення привабливих повідомлень щодо висвітлення роботи суду на сторінках соціальних мереж.

Дуже цікавою та доволі дискусійною для слухачів виявилась тема гендерних комунікацій, Людмилою Чернявською, яка є координатором з питань гендерної рівності та судового адміністрування українсько-канадського Проекту підтримки судової реформи. Під час обговорень запропонованої теми учасники заходу розглянули механізми забезпечення гендерної рівності у судовій комунікації.

Учасники тренінгів були одностайними в оцінці користі від заходів – завдяки тому,  що майже всі комунікативні аспекти діяльності, які розглядалися під час тренінгів, мали практичну складову, вони можуть і повинні бути використані для реалізації комунікації стратегії суду.

За повідомленням прес-служби суду