Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом встановлено факт смерті особи на тимчасово окупованій території України  

21 серпня 2018, 16:00

Жителька Полонного звернулась до суду з заявою про встановлення факту смерті її баби в одному із міст Луганської області.  В обґрунтування вимог вказала, що її баба проживала та померла на тимчасово окупованій території України. Там же й  видане лікарське свідоцтво про її смерть, але в силу вимог ст.9 Закону України «Про забезпечення  прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України»  є недійсним і не створює правових наслідків.

Полонським районним відділом державної реєстрації актів цивільного стану було відмовлено заявниці  в отриманні свідоцтва про смерть, оскільки сам факт смерті відбувся на тимчасово окупованій території України.

Судом заяву задоволено та встановлено факт смерті баби. «Наданий  заявником доказ – лікарське свідоцтво про смерть Ч. видане Л. центральною районною багатопрофільною лікарнею на окупованій території, суд приймає як належний доказ, на підставі якого можливо зробити висновок про смерть особи» - йдеться в рішенні суду.

    Для відома : Полонським районним судом на протязі 2018 року розглянуто дві справи  про встановлення смерті особи на тимчасово окупованій  території України та  одну справу  про встановлення факту народження особи  на тій же території.

 

За повідомленням прес-служби суду