Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд залишив запобіжних захід у вигляді тримання під вартою стосовно Семерікової Є.П.

21 серпня 2018, 10:34

20 серпня 2018 року, Апеляційний суд Миколаївської області розглянув апеляційні скарги захисників Олефіра М.В та Монастирського Г.М. в інтересах підозрюваної Семерікової Є.П. на ухвалу слідчого судді Ленінського районного суду м. Миколаєва від 04 серпня 2018 року про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У судовому засіданні захисники просили застосувати до Семерікової Є.П. більш м’який запобіжний захід на розсуд суду. При цьому, захисники просили скасувати ухвалу слідчого судді, посилаючись на те, що  при обранні запобіжного заходу слідчим суддею не враховані фактичні обставини справи, та у підозрюваної Семерікової Є.П. наявні міцні соціальні зв’язки. Просили постановити нову ухвалу, в якій задовольнити апеляційні скарги у повному обсязі.

Прокурор заперечував проти задоволення апеляційних скарг захисників Олефіра М.В та Монастирського Г.М., оскільки на його думку ухвала слідчого судді Ленінського районного суду м. Миколаєва є законною та обґрунтованою, та просив суд залишити її без змін.

За результатами апеляційного розгляду Апеляційним судом Миколаївської області постановлено ухвалу, якою апеляційні скарги захисників Олефіра М.В та Монастирського Г.М. залишено без задоволення, а ухвалу слідчого судді Ленінського районного суду м. Миколаєва від 04 серпня 2018 року відносно Семерікової Є.П. залишено без змін.

Нагадуємо, що Семерікова Є.П. органами досудового розслідування підозрюються в тому, що 01 серпня 2018 року близько 02 год. 00 хв., знаходячись на березі річки Інгул в м. Миколаєві разом із Пигарєв І.О. та Вацманом А.С. нанесли декілька ударів металевим предметом по голові потерпілої Щербан А.В., чим спричинили численні тілесні ушкодження. Від отриманих тілесних ушкоджень потерпіла Щербан А.В. померла. В подальшому, підозрювані заволоділи майном потерпілої, а саме: золотими прикрасами, годинником, мобільним телефоном та залишили місце вчинення кримінального правопорушення.

У вказаному кримінальному провадженні пред’явлено підозру трьом особам: Семеріковій Є.П, Пигарєву І.О. та Вацману А.С. До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого п.6 ч.2 ст. 155, ч. 4 ст 187 КК України.

Семеріковій Є.П. пред’явлено підозру органами досудового розслідування у вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 187 КК України.

Ухвалою слідчого судді Ленінського районного суду м. Миколаєва від 04 серпня 2018 року до підозрюваної Семерікової Є.П. застосовано запобіжний захід у вигляді тримання підвартою на строк до 60 днів.

 

За повідомленням прес-служби суду